Adobe Photoshop

ADOBE® PHOTOSHOP® 7.0 LUEMINUT
Tämä tiedosto sisältää viime hetken tuotetietoja, päivityksiä Adobe Photoshopin oppaisiin ja vianmääritysvihjeitä. Asennusohjeet löytyvät Käyttöoppaasta. Lisätietoja suoritustehosta ja vianmäärityksestä on Käyttöoppaassa tai online-ohjeessa. Tiedosto koskee myös Adobe ImageReadyä.
Tärkeää: Täytä rekisteröintikortti ja postita se jo tänään. Voit myös rekisteröidä ohjelman Internetin välityksellä käyttämällä Adobe Photoshopin mukana toimitettua ohjelmaa. Rekisteröinti vaaditaan, mikäli haluat saada teknistä tukea tai tärkeitä tietoja tuotepäivityksistä.
Sarjanumerot
Sarjanumero, joka on 24-bittinen numero (esim. 0000 0000 0000 0000 0000 0000), löytyy rekisteröintikortista tai cd-kotelon sisäkannesta. Tarvitset numeroa ohjelmaa asentaessasi.
Jos päivität Adobe Photoshopin aikaisempaa versiota, käytä sarjanumeroa, joka löytyy päivitysversion mukana toimitetun cd-kotelon sisäpuolelta. Huomautus: aiemman version asennuksen yhteydessä käytetty sarjanumero ei toimi Photoshop 7.0:n asennuksen yhteydessä.
Jos päivität versiota, joka on aikaisempi kuin 4.0, sinun täytyy ottaa yhteys tekniseen tukeen, jonka puhelinnumero 09 - 622 5801, osoite www.Adobe.fi/support/new.html.
Jos päivität Adobe Photoshop LE -sovellusta, vanha sarjanumerosi ei toimi; käytä päivityspakkauksen mukana toimitetun cd-kotelon sisäpuolella tai rekisteröintikortissa olevaa sarjanumeroa. Jos uusi 24-bittinen sarjanumerosi ei toimi, ole hyvä ja ota yhteys Adobe Systemsiin, numero 09 - 622 5801.
Valinnaiset laajennukset ja Plug-init
Päivityspaketin mukana toimitetaan muutamia valinnaisia laajennuksia, jotka sijaitsevat Optional Extensions -kansiossa Adobe Photoshop 7.0 Application cd-levyn Goodies-kansiossa. Nämä laajennukset mahdollistavat ohjelman muokkauksen sekä tehostavat Adobe Photoshop -ohjelmaa usealla eri tavalla. Lisätietoja valinnaisia laajennuksia koskevissa Read Me -tiedostoissa.
Adobe Photoshop 7.0 Application cd-levyn Goodies-hakemistossa sijaitseva Optional Plug-Ins -kansio sisältää myös muutamia valinnaisia plug-ineja. Mainitut plug-init liittyvät tiedostomuotojen muutoksiin ja tiedostojen tuontiin sekä suodatuksiin liittyviin toimintoihin.
Näyttöön tulee virheilmoituksia, jos asetat valinnaisen plug-in-kansion käyttämään Photoshop 6.0 plug-inejä.
Alustus- ja oletusarvotiedostot
Photoshop 7.0:n oletusarvotiedostot löytyvät seuraavista sijainneista:
Windows 98:
Windows\Sovellustiedot\Adobe\Photoshop\7.0\Adobe Photoshop 7.0 Settings
Windows NT:
WinNT\profiles\\Sovellustiedot\Adobe\Photoshop\7.0\Adobe Photoshop 7.0 Settings
Windows 2000 ja XP:
C:\Asiakirjat ja asetukset\\Sovellustiedot\AdobePhotoshop\7.0\Adobe Photoshop 7.0 Settings.
Huomautus: Sovellustiedot-kansio on piilotettu kansio eikä näy oletusarvoisesti. Jos et näe Sovellustiedot-kansiota, siirry Windows Explorer>Tools>Folder Options>View and check the option View Hidden Files and Folders.
Huomautus: Monet oletusarvoista ovat nyt Windows-rekisterissä. Voit palauttaa Photoshopin oletusarvot painamalla Vaihto-Ctrl-Alt käynnistettäessä.
Asennusvaatimukset
Kun Photoshop asennetaan kiintolevylle, joka ei ole järjestelmä- tai käynnistysasema (yleensä C:), asennukseen vaaditaan vähintään 65 - 70 Mt vapaata levytilaa järjestelmäasemassa huolimatta siitä, miten paljon tilaa asennusasemassa on.
Adobe Photoshopin käyttäminen Windows-järjestelmässä®
Seuraavissa osissa on hyödyllisiä tietoa Adobe Photoshop 7.0 -sovelluksen käyttämisestä eri Windows-käyttöjärjestelmissä. (Huomaa, että Photoshop 7.0 ei toimi Windows 3.1.x- tai Windows 95 -käyttöjärjestelmin varustetuissa tietokoneissa.)
Jaetut tiedostot
Monet Photoshopin asentamat tiedostot - esimerkiksi TWAIN-tukitiedostot ja MSVCRT*.* -tiedostot (Microsoftin suorituksenaikaiset tiedostot) ovat yhteisiä muiden ohjelmien kanssa. Kun asennat tai poistat muita ohjelmia, jotka käyttävät näitä jaettuja tiedostoja, Photoshopin käyttämät tiedostoversiot voidaan korvata tai poistaa. Jos sinulla on ongelmia jaettuja tiedostoja edellyttävien toimintojen kanssa, asenna Photoshop uudelleen.
Windows NT
Adobe Photoshop 7.0:tä voidaan käyttää Windows NT:ssä (NT®) vain Intel-yhteensopivissa järjestelmissä. Se ei toimi muissa Windows NT-tyyppisissä järjestelmissä, joita ovat mm. Windows NT for DEC Alpha tai Windows NT for PowerPC®.
Adobe Photoshop 7.0 edellyttää Windows NT Service Pack 6a:ta tai uudempaa.
Windows 2000
Adobe Photoshop 7.0 edellyttää Windows 2000 Service Pack 2:tai tai uudempaa.
Tiedostokytkennät
Photoshop 7.0:n asennus antaa mahdollisuuden kytkeä tiedostotyyppejä joko Photoshopiin tai ImageReadyyn. Kun kytket tiedostotyypin sovellukseen, määrität mikä sovellus avaa tiedoston, kun sitä kaksoisnapsautetaan työpöydällä tai Windowsin resurssienhallinnassa. Windows antaa kaikkien Windows-sovellusten liittyä erilaisiin tiedostotyyppeihin. Jos valitset Photoshopin asennusohjelman oletusasetukset, huomaat ehkä, että joko Photoshop tai ImageReady avaa tiedoston, kun kaksoisnapsautat jotakin tiedostoa tai tiedoston kuvaketta. Photoshopin asennusohjelma antaa mahdollisuuden ottaa tämän kytkennän pois käytöstä Photoshopin tai ImageReadyn kanssa, jos käyttäjä määrittää kytkennän pois käytöstä. Jos haluat poistaa kytkentämahdollisuuden, valitse "Älä muuta".
Jos haluat muuttaa tiedostokytkentää Photoshopin asennuksen jälkeen, katso ohjeita dokumentista "How to Change File Associations in Windows", joka löytyy Adobe Systems Technical Solutions -tietokannasta Adoben Web-sivustosta osoitteesta: http://www.adobe.com/support/techdocs/ac22.htm.
Adobe Photoshopin käyttäminen verkossa
Adobe Photoshop 7.0:aa ei ole suunniteltu (eikä testattu) verkkokäyttöä varten. Jos haluat käyttää Adobe Photoshopia useiden tietokoneiden muodostamassa Windows-järjestelmissä, varmista, että Windows ja Adobe Photoshop on asennettu jokaisen tietokoneen kiintolevylle.
Kieliasetukset (Windows XP ja 2000)
Jos käytät Windows XP:n tai 2000:n englanninkielistä versiota, ja lisäät perinteisen kiinan, yksinkertaisen kiinan, korean tai japaninkielen komponentin, on sinun asetettava kieli oikein Ohjauspaneelin kautta. Windows XP:n tapauksessa on valittava "non-Unicode-ohjelmat" kohdassa "Alueelliset ja kielivaihtoehdot" ohjauspaneelin Laajennetut asetukset -kielekkeen alla, Windows 2000:n tapauksessa System Locale asetetaan Alueellisen ohjauspaneelin Yleistä-kielekkeen Aseta oletusarvo -painiketta käyttäen. Molemmissa tapauksissa asetuksen muuttamisen jälkeen on suoritettava järjestelmän uudelleenkäynnistys. Jos kieli ei ole oikein määritetty, ongelmat näkyvät tekstien näytössä, tiedostojen tuonnissa ja viennissä sekä Internet-ominaisuuksien toiminnassa.
Suoritustehon lisääminen ja vianmääritys
Seuraavissa osissa kerrotaan, miten voit parantaa järjestelmäsi suoritustehoa Adobe Photoshop 7.0:aa käytettäessä, ja miten voit korjata eräitä yleisiä ongelmia. Viimeisimmät tiedot Photoshopin suoritustehon optimoimisesta on dokumentissa nro 318243 "Optimizing Performance in Photoshop for Windows" osoitteessa http://www.adobe.com/support/techdocs/12dde.htm.
Kirjasimet, väriprofiilit ja sovelluksen käynnistymisaika
Photoshopin käynnistyksen yhteydessä ohjelman on lueteltava kaikki tekstityökalun käytettävissä olevat kirjasimet. Jos järjestelmään on asennettu suuri joukko kirjasimia, Photoshopin käynnistäminen saattaa kestää kauemmin. Jos Photoshop 7.0:n käynnistyminen kestää mielestäsi liian kauan, kannattaa poistaa kaikki tarpeettomat kirjasimet järjestelmästäsi.
Samoin kaikki järjestelmässä olevat väriprofiilit täytyy lukea käynnistettäessä. Poista kaikki väriprofiilit, joita et aktiivisesti käytä, jolloin Photoshop käynnistyy nopeammin.
Pakatut asemat ja näennäismuisti
Adobe Systems suosittelee, että et määritä Windowsin heittovaihtotiedostoa tai Adoben työlevyä pakattuun levyasemaan. Windows NT:n tapauksessa suositus on, että et asenna sivutiedostoa kovalevylle, joka toimii ensisijaisena työlevynä. Lisätietoja on Käyttöoppaassa.
Photoshopin ohjelmointi komentokielellä
Voit ohjelmoida Photoshop 7.0:aa komentokielen avulla lataamalla ja asentamalla Adobe Photoshop Scripting Support -tukiohjelman. Komennot voidaan kirjoittaa Visual Basicillä tai JavaScript on Windowsilla.
Komentokielisten käskyjen avulla voit automatisoida Photoshopin toimintoja. Komennot voivat liittyä yksittäisten valittujen objektien manipulaatioon tai ne voivat määrittää useista asiakirjoista koostuvien kokonaisuuksien monimutkaiseen muokkaukseen. Voit jopa luoda työvirtoja useiden eri sovellusten läpi.
Voit ladata tarvittavan plug-inin sekä lisätietoja osoitteesta
Yhteensopivuusongelmia
Grafiikkakortteihin liittyviä ongelmia
Useat grafiikkakorttiohjaimet saattavat aiheuttaa ajoittaisia kohdistimen näyttöongelmia. Näitä voivat olla välkkyvät kohdistimet, näytöllä näkyvät esineet ja kohdistimet, jotka eivät päivity heti kun uusi työkalu tai osoitintyyppi valitaan. Mikään näistä näyttöongelmista ei vaikuta Photoshopin toimivuuteen. Jos sinulla on mainitun kaltaisia ongelmia, varmista, että tietokoneessasi on korttiohjaimen viimeisin versio.
Muita asennusohjelmaan liittyviä ongelmia
Windows 2000 ja XP eivät salli tietyille rekisterialueille kirjoittamista, jos kirjoittajalla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia. Suositellaan, että vain järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet omaavat henkilöt ja järjestelmänvalvojana kirjautuneet henkilöt asentavat Photoshop 7.0:n Windows 2000:een tai XP:hen.
Photoshopin toimintoja, joita ei ole mainittu oppaissa
Sulautetun/tasoitetun datan tarkastelu
Pitämällä Alt- ja Vaihtonäppäimiä alaspainettuina samanaikaisesti kerroksia tukevaa tiedostoa avattaessa tuo näyttöön lupapyynnön lukea tasoitettua komposiittidataa kerroksittaisen datan sijaan. Tämä koskee tapauksia, joissa tiedosto on valittu käyttämällä vaihtoehtoja Tiedosto>Viimeisimmät tiedostot käytettäessä Tiedostojen selainta tai avattaessa tiedostoa käyttäen vaihtoehtoja Tiedosto>Avaa tai Tiedosto>Avaa nimellä.
------------------------------------------------------------
Copyright (c) 1989 - 2002 Adobe Systems Incorporated. Kaikki oikeudet pidätetään.
Adobe, Illustrator, ImageReady, ImageStyler, PageMaker ja Photoshop ovat Adobe Systems Incorporatedin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Microsoft Windows ja Windows NT ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. IBM, Power PC ja OS/2 ovat International Business Machines Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kodak ja Photo CD ovat Eastman Kodak Co. -yhtiön tavaramerkkejä. Portions © Eastman Kodak Co., 1996, 1998. Kaikki tässä mainitut tavaramerkit ovat Adobe Systems Incorporatedin, PANTONE, Inc. -yhtiön tai omistajiensa omaisuutta. Kuusiväriprosessijärjestelmä on patentoitu - PANTONE, Inc. Portions (c) Dainippon Ink and Chemicals, Incorporated 1967, 1988.
-------------------------------------------------------------
18.03.02

Ei kommentteja: