Civilization IV

Civilization IV
Jos olet joskus haaveillut oman imperiumin hallitsemisesta, Civilization IV antaa siihen mahdollisuuden. Aloitat perustamalla ensimmäisen kaupunkisi muinaisajassa ja lähdet kehittämään valtakuntaasi niin, että voit lopuksi valloittaa koko maailman. Peli on neljäs osa sarjassa, jonka perusidea on ollut alusta asti sama. Grafiikkaa on luonnollisesti päivitetty, joten peli näyttää edellisiä osia upeammalta. Istahda siis valtaistuimellesi ja katso, kuinka suuren valtakunnan saat luotua.

Näin pääset alkuun
Klikkaa Play the Demo. Saat valittavaksesi neljä historiallista valtakuntaa, joiden pohjalta alat luoda omaasi. Klikkaa OK, kun olet tehnyt valintasi. Nimeä sitten johtajasi ja anna valtakunnallesi myös nimi. Klikkaa OK, kun olet valmis. Valitse vielä lopuksi pelin vaikeusaste: Settler on helpoin vaihtoehto ja Deity taas vaikein. Klikkaa vielä OK, minkä jälkeen voit aloittaa valtakuntasi rakentamisen.

Näin pelaat peliä
Peli on vuoropohjainen, joten tutki rauhassa eri vaihtoehtoja ennen kuin päätät, miten haluat kehittää valtakuntaasi. Tehtävä saattaa tuntua aluksi vaikealta, mutta peliin saa nopeasti tuntuman. Jos et ole pelannut sarjan edellisiä pelejä, sinun kannattaa aloittaa Tutorial-harjoitteluosuudesta ja vasta sen jälkeen valita Play the Demo. Tässä on muutamia vinkkejä aloitukseen.
Kun olet perustanut ensimmäisen kaupunkisi, voit ryhtyä tutkimaan uusia teknologioita/ajatuksia ja rakentamaan taloja tai kouluttamaan asukkaita. Saat tutkimuksen kautta enemmän tietoa ja mahdollisuuksia rakentamiseen ja kouluttamiseen. Aluksi kannattaa kouluttaa sotureita/Warrior suojelemaan kaupunkiasi. Sen jälkeen voit kouluttaa työläisiä/Worker laajentamaan kaupunkiasi. Kun kaupungin väkiluku kasvaa, pääset eroon liiasta väestä kouluttamalla uudisasukkaita/Settlers. He voivat sitten jatkossa perustaa uusia kaupunkeja. Mitä enemmän kaupunkeja sinulla on, sitä enemmän voit tutkia ja rakentaa, jolloin valtakuntasi kehittyy. Törmäät pelin tietyssä vaiheessa toisiin valtakuntiin, joiden kanssa voit käydä sotaa. Muista kuitenkin, että sotiminen saattaa käydä kalliiksi.

Näin ohjaat
Pelissä tehdään valintoja hiirellä. Hiiren rullapainikkeen avulla voi lähentää ja loitontaa karttanäkymää.

Näin suljet pelin
Paina pelissä Esc ja valitse esiin tulevassa valikossa Exit to Desktop. Vahvista valinta klikkaamalla YES.

Ei kommentteja: